Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Οδηγός Αγοράς Πλακιδίων

20/07/2022
Οδηγός Αγοράς Πλακιδίων - AFOI TOGIA

Είναι βέβαιο πως η αγορά νέων πλακιδίων αλλά και η αντικατάσταση των παλιών, σπασμένων ή όχι, είναι μία πολύπλοκη διαδικασία ειδικά για κάποιον με ελάχιστες ή καθόλου γνώσεις για τα πλακάκια.

Το γεγονός ότι πλέον τα πλακάκια, είναι διαθέσιμα σε πολλά και διαφορετικά σχέδια, ποιότητες και υφές, καθιστά την επιλογή τους μια “επίπονη” διαδικασία. Έχοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω κατά νου , δημιουργήσαμε έναν πλήρη οδηγό επιλογής πλακιδίων, ο οποίος περιλαμβάνει μία ξεκάθαρη κατηγοριοποίηση των πλακιδίων, πληροφορίες για τις ποιότητες τους, επεξήγηση τεχνικών χαρακτηριστικών, καθώς και απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που αφορούν αφενός τα πλακάκια, και αφετέρου την τοποθέτησή τους.

Βασικές κατηγορίες πλακιδίων

Μπορούμε να χωρίσουμε τα πλακάκια σε 3 διακριτές κατηγορίες :

  • Υλικό κατασκευής
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Χώρος τοποθέτησης

Βάσει υλικού κατασκευής:

Πλακάκια Γρανίτες (Γρανιτοπλακάκια)

Τα πλακάκια γρανίτες, είναι κατασκευασμένα από γρανίτη. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη αντοχή στην τριβή, στην καταπόνηση, την υγρασία και ακραίες θερμοκρασίες, όπως ο παγετός. Τα γρανιτοπλακάκια μπορεί να είναι γυαλισμένα και μη γυαλισμένα δηλαδή ματ. Γυαλισμένα χαρακτηρίζονται τα πλακάκια γρανίτη όταν μετά την παραγωγή τους, περάσουν διάφορα στάδια γυαλίσματος ώστε να αποκτήσουν λαμπερή επιφάνεια και χαμηλή απορροφητικότητα.

Κεραμικά Πλακάκια

Τα κεραμικά πλακάκια παραγόνται σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τα γρανιτοπλακάκια και έχουν λιγότερες αντοχές. Παρ’ όλα αυτά, αποτελούν εξαιρετική επιλογή για εσωτερικούς χώρους ή χώρους με μικρή έκθεση σε καιρικά στοιχεία. Τα κεραμικα πλακάκια χωρίζονται ανάλογα με την επιφάνειά τους, σε σμαλτωμένα και μη σμαλτωμένα. Η επιφάνεια των σμαλτωμένων είναι καλυμμένη με μία λεπτή στρώση σμάλτου, πράγμα που μηδενίζει την απορροφητικότητα του πλακιδίου και χωρίζονται σε ματ, ημιγυαλιστερά και γυαλιστερά. Τα μη σμαλτωμένα είναι εμποτισμένα με ειδικά υγρά ωστε να μειωθεί η απορροφητικότητά τους.



Βάσει ποιότητας κατασκευής:

Πλακάκια Πρώτης Ποιότητας:

Πλακάκια πρώτης ποιότητας χαρακτηρίζονται αυτά που δεν έχουν ορατά ελαττώματα, όπως χαρακιές, στίγματα ή χτυπημένες γωνίες, έχουν ίσο μήκος πλευρών, λεία επιφάνεια και ίδιο χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.

Πλακάκια Διαλογής:

Πλακάκια διαλογής μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα πλακάκια όταν έχουν ένα, ή παραπάνω ελαττώματα, για παράδειγμα χτυπημένες γωνίες, άνισο μήκος πλευρών, αλλιώσεις στο χρώμα κλπ.

Βάσει χώρου τοποθέτησης:

    • Πλακάκια Δαπέδου
    • Πλακάκια Μπάνιου
    • Πλακάκια Επένδυσης Τοίχου
    • Πλακάκια Πισίνας
    • Πλακάκια Ψηφίδες